Δημήτρης Παπαδημούλης: «Θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση με τις ηλεκτρονικές πιστωτικές κάρτες και οι πρόσφυγες στην Ελλάδα;»

Ερώτηση προς την Κομισιόν, με αφορμή την σχεδιαζόμενη από την ΕΕ Ανθρωπιστική Βοήθεια που προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία μέσω πιστωτικών καρτών, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη

kiziplast
pacificsun

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ από την ΕΕ» και υπογραμμίζει την ανάγκη αντίστοιχης ρύθμισης, που θα απευθύνεται και στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα.

Η πλήρης ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Ο Αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρίστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες Ανθρωπιστική Βοήθεια ύψους 348 εκατομμυρίων που θα αφορά περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής πιστωτικής κάρτας.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ από την ΕΕ και αναμένεται να καλύψει σημαντικά τις ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία, μια και η ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα που θα δοθεί θα έχει ένα μηνιαίο ποσό για έξοδα που θα προορίζεται για την στέγη, την τροφή, σχολεία κ.ά.. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται και η τοπική οικονομία με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, περιορίζοντας το ενδιάμεσο γραφειοκρατικό κόστος.
Με αφορμή την παραπάνω κίνηση αλληλεγγύης, ερωτάται η Επιτροπή:
1. Σκέφτεται η Επιτροπή την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος στην Ελλάδα, για όσο καιρό τουλάχιστον η χώρα σηκώνει το βάρος των ποσοστώσεων και άλλων κρατών-μελών, που αρνούνται να δεχτούν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν;
2. Αν ναι, πότε σκοπεύει να το κάνει, ποιο το ύψος του σχετικού ποσού και πόσους πρόσφυγες μπορεί να αφορά ένα τέτοιο πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα;»

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here