Γκιουλέκας: «Εκτεθειμένος ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη»

«Πρωτοφανές», χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την ελλιπή φύλαξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε και ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Πολιτισμού.

Φωτογραφία: @k.gioulekas / facebook
kiziplast

«Πρωτοφανές», χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την ελλιπή φύλαξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε και ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Πολιτισμού.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκιουλέκα 

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη, ο Τύμβος Καστά, παρέμεινε επί αρκετές μέρες χωρίς τα επαρκή μέτρα προστασίας, χωρίς αποτελεσματική φύλαξη!

H προστασία και φύλαξη του χώρου ανετέθη τελικά σε άτομα που ούτε σχετική ειδίκευση έχουν, ούτε σχέση με το αντικείμενο της φύλαξης αρχαιολογικών χώρων.

O Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στον αρχαιολογικό χώρο. Γιατί, γενικότερα, ο Τύμβος Καστά, αυτό το τόσο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής – και όχι μόνο – κοινότητας, έχει «εγκαταλειφθεί» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here