Αντιδράσεις από την ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για νέες προσλήψεις 55 συμβασιούχων, προκάλεσε αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Φωτογραφία: Thomas Meier / pixabay
kiziplast
pacificsun

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων, η διοίκησή της και ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς, που θα υπογράψει την απόφαση, κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης», όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει πως η «εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων».

Για τη Νέα Δημοκρατία, «η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός,και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δέσμευση ότι «μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση».

Το ΠΟΤΑΜΙ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «προφανώς 2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι». «Γι’ αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε «να βγαίνει η δουλειά»». «Όσο για το λογαριασμό; Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here