Υπ.Εργασίας: Καμιά αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για εκκρεμείς συντάξεις

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Στόχος παραμένει ο κύριος όγκος τους να εκκαθαριστεί έως το τέλος του χρόνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

PACIFIC-SUN

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 28ης Ιουνίου 2017, που υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αυξάνεται η έκτακτη επιχορήγηση που διατίθεται από το δανειακό πρόγραμμα για το σκοπό αυτό», τονίζει το υπουργείο.

«Στα 860 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί, προστίθενται 325 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, επεκτείνεται από τις 31/10/2017 στις 30/06/2018 ο χρόνος που αυτά τα χρήματα είναι διαθέσιμα για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης», προσθέτει.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «ο χρόνος που τα επιπλέον χρήματα είναι διαθέσιμα δεν σημαίνει και παράταση του χρονοδιαγράμματος για την εκκαθάριση των συντάξεων. Επίσης, δεν σημαίνει απώλεια χρημάτων και επιπλέον κόστος για τον προϋπολογισμό».

«Τα κόμματα που ευθύνονται για την τεράστια συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων στα ασφαλιστικά ταμεία και είχαν βάλει σε τροχιά χρεοκοπίας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, είναι πρόκληση να μιλούν για “ανικανότητα και αδράνεια”», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής