«Σαφάρι» της Οικονομικής Αστυνομίας σε καφετέριες και εστιατόρια της Αθήνας

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα τους ελέγχους που έγιναν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση- σε πέντε περιπτώσεις, παραβάσεις της νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα:

Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται οκτώ υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, γιαυτό συνελήφθη ο 64χρονος προσωρινά υπεύθυνος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός 53χρονου υπαλλήλου του κέντρου διασκέδασης εκκρεμούσαν: α) ένταλμα σύλληψης του 20ου Τακτικού Ανακριτή και β) καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν συγχωνευθεί, συνολικής ποινής 88 μηνών, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε πέντε αποδείξεων, συνολικής αξίας 633,00 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται έντεκα υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.

Σε εστιατόριο – καφέ στη Δάφνη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,90 ευρώ.

Σε καφετέρια στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται δύο υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους.

Σε καφετέρια στο Παγκράτι, βρέθηκαν να εργάζονται τρεις υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής