Ντομπρόβσκις: Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφορικά με το στάδιο υλοποίησης του EFSI («Ταμείο Γιούνκερ») και την επενδυτική δυναμική που θα έχει για χώρες όπως η Ελλάδα.

PACIFIC-SUN

H Κομισιόν στην απάντηση που έδωσε μέσω του αντιπροέδρου της κ. Ντομπρόβσκις, υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα στα τέλη του 2016 ήταν μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο κ. Ντομπρόβσκις συνεχίζει αναφέροντας ότι «Ο Όμιλος της ΕΤΕπ έχει ήδη στηρίξει συνολικά 15 πράξεις του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα» οι οποίες υπερβαίνουν συνολικά τα 800 εκατ. EUR και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις άνω των 2 δισ. EUR συνολικά.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) έχει εγκρίνει 8 πράξεις του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα που υπερβαίνουν συνολικά τα 200 εκατ. EUR και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις αξίας 1 δισ. EUR», σύμφωνα με τον Αρμόδιο Επίτροπο».

Στην απάντησή της η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι ο στόχος των προαναφερθέντων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων είναι να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να υπάρχει μακροχρόνιος αντίκτυπος για τις τοπικές επιχειρήσεις, χάρη στην προσέλκυση ιδιωτικής χρηματοδότησης σε όλα τα επενδυτικά στάδια της τοπικής αγοράς ιδίων κεφαλαίων.

Στην ερώτησή του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία της ΕΤΕπ, τα οποία αναφέρουν ότι μόνο το 9% της έως τώρα χρηματοδότησης αφορά μικρές επιχειρήσεις, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας να μάθει μεταξύ άλλων ποια μέτρα εξετάζει η Κομισιόν, για να ενισχύσει τις επενδύσεις που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ζητά να ενημερωθεί για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους του EFSI και θα αφορούν την Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής