Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κάνοντας έναν απολογισμό και μία πρώτη αποτίμηση της φετινής Πασχαλινής αγοράς, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έχει πλέον οριστικά χαθεί και ενδέχεται να χαθεί οικονομικά και το επόμενο, εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση σύντομα και πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου».

«Είναι σαφές» προσθέτει ο κ. Κορκίδης, ότι «η παρατεταμένη διαπραγμάτευση έχει «φορτώσει» όλη την αγορά με άγχος, αφού οι επιπτώσεις τής καθυστέρησης αποτυπώνονται στο αρνητικό ισοζύγιο εγγράφων-διαγραφών του ΓΕ.ΜΗ, την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων με λιγότερες θέσεις πλήρους απασχόλησης, στη μεγάλη πτώση της κατανάλωσης το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, όπου η εκπτωτική περίοδος έκλεισε με μείωση -20% σε σύγκριση με το 2016, ποσοστό που δυστυχώς μας επέστρεψε στα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2012-13».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει παρήγορο ότι «σε γενικές γραμμές οι τιμές των τροφίμων παραμένουν γενικά σταθερές σε σύγκριση με πέρυσι, παρά την επανεμφάνιση, μετά από χρόνια του πληθωρισμού με αύξηση 1,7% τον Μάρτιο».

Κλείνοντας ο κ. Κορκίδης είπε ότι «κάθε Πάσχα λόγω του εθίμου «σπάζουν» πάνω από 200 εκατ. αβγά, «λιώνουν» περισσότερες από τρία εκατομμύρια λαμπάδες και καταναλώνονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια σοκολατένια αβγά. Πρόκειται για το 10% της ετήσιας κατανάλωσης αβγών ελληνικής παραγωγής, που ευτυχώς λόγω της παράδοσης, συντηρείται κάθε χρόνο σταθερή».