ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 12,7% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία του Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 12,7% έναντι αύξησης 27,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2017 με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

PACIFIC-SUN

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία του Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 12,7% έναντι αύξησης 27,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2017 με το 2016.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών του Ιανουαρίου 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017 παρουσίασε μείωση 7,2%.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2017 – Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2016-Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 11%, έναντι μείωσης 2,4% που σημειώθηκε από την αντίστοιχη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 12,7% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, προήλθε:

  • από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
    • Αύξηση κατά 16,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη του διψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
    • Αύξηση κατά 12,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: χαρτιού και προϊόντων από χαρτί, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και βασικών μετάλλων.
  • από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
    • Αύξηση κατά 7,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
    • Αύξηση κατά 19,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 7,3% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
• Αύξηση κατά 12,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
• Αύξηση κατά 7,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: χαρτιού και προϊόντων από χαρτί, μη μεταλλικών ορυκτών, βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 19,2% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, προήλθε:

  • Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
    • Αύξηση κατά 18,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη του διψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
    • Αύξηση κατά 19,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, βασικών μετάλλων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
  • Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
    • Αύξηση κατά 14,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.
    • Αύξηση κατά 21,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής