Χρηματοδότηση Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Εκδήλωση για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού, μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων Ο.Τ.Α. του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

PACIFIC-SUN

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους 27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

«Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής