«Σαφάρι» ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

Εννέα παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που υλοποιεί η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις, καταστήματα, ιατρεία - ιατρικά κέντρα σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης.

PACIFIC-SUN

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αττικής, σε κέντρο διασκέδασης, εντοπίστηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε σύλλογο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε καφέ – μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ακόμη, σε καφενείο, η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ απασχολούσε και εργαζόμενο, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επίσης, σε ατομική επιχείρηση διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Ξάνθης εντοπίστηκαν πέντε παραβάσεις σε τρεις επιχειρήσεις. Σε καφέ – ζαχαροπλαστείο, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε καφέ – αναψυκτήριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και σε καφέ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επίσης, η  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  συμμετείχε την προηγούμενη Παρασκευή, σε ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πατρών, του  Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, το οποίο πραγματοποίησε ελέγχους σε έμφορτα φορτηγά με νωπά αγροτικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας του Νομού Λακωνίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά οκτώ φορτηγά οχήματα και σε τρεις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

  • Δύο φορτηγά οχήματα στερούνταν των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων διακίνησης, κατά παράβαση των διατάξεων για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
  • Φορτηγό όχημα εντοπίστηκε να κινείται χωρίς να πληροί όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής