Λαθρεμπόριο καυσίμων ύψους 123.578 ευρώ σε πρατήριο της δυτικής Αττικής

Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία, σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Δυτικής Αττικής.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου πραγματοποίησε έλεγχο στο πρατήριο, όπου είχαν διενεργηθεί ελεγκτικές επαληθεύσεις και είχαν ληφθεί στοιχεία για περαιτέρω επεξεργασία.

Από την επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα μηνών, διέθεσε 121.820,15 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης και 20.449,78 λίτρα πετρελαίου κίνησης, χωρίς φορολογικά στοιχεία αγοράς, κατά παράβαση της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.

Το ύψος των δασμών φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το δημόσιο λόγω της λαθρεμπορίας ανέρχονται συνολικά σε 123.578,85 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε επίσης η μη έκδοση τουλάχιστον ενός φορολογικού στοιχείου για την πώληση 1.105,60 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων κατά παράβαση των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής