Τρίκαλα: Εκαναν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Μία περίπτωση απάτης και δύο απόπειρες σε βάρος τριών ηλικιωμένων στα Τρίκαλα, εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη ενός 38χρονου.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 38χρονος στις 26 Απριλίου, προσποιούμενος τον αστυνομικό, εξαπάτησε 79χρονο και με το πρόσχημα ότι το παιδί του ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδώσει σε άγνωστο συνεργό του 40.000 ευρώ, για την απεμπλοκή του από τις επικείμενες συνέπειες.

Στις 27 και 29 Απριλίου, ο 38χρονος αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη ηλικιωμένες, ηλικίας 77 και 79 ετών, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσποιούμενος στην πρώτη περίπτωση τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. με το πρόσχημα να επιδιορθώσει σχετική βλάβη στον μετρητή ρεύματος της οικίας της, ενώ στην δεύτερη περίπτωση προσποιούμενος γνωστό συγγενικό της πρόσωπο με το πρόσχημα ρύθμισης οφειλής του.

Από την κατοχή του 38χρονου κατασχέθηκαν το αυτοκίνητό του και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη και των συνεργών του σε παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής