Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Χίο

Στη σύλληψη τριών ανδρών προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γιατί εντός επικαθήμενου οχήματος μεταφορικής εταιρείας εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα.

PACIFIC-SUN

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Χίου εντοπίστηκαν εντός επικαθήμενου οχήματος μεταφορικής εταιρείας, πριν τη φόρτωσή του σε πλοίο, δύο παλέτες που μετέφεραν οκτώ πυθάρια, στα δύο εκ των οποίων βρέθηκαν εντός τους επιμελώς κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μία μεταλλική οβίδα.

Αποστολέας και παραλήπτης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο αποστολής, αφορούσαν το ίδιο πρόσωπο, έναν 42χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε σε περαιτέρω έλεγχο και συνελήφθη κατά την επιβίβασή του στο ίδιο πλοίο, συνοδεία του 18χρονου ανιψιού του, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως συναυτουργός.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο αγροτικό τους, βρέθηκαν δύο μαρμάρινες γυναικείες προτομές, ενώ από τη μέχρι τώρα διαδικασία της προανάκρισης, προέκυψε ότι είχαν προμηθευτεί το μαρμάρινο κιονόκρανο, καθώς και τη μεταλλική οβίδα από έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής