Θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης στο Κερατσίνι

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στο Λιμενικό Σώμα για τη ρύπανση που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Μώλου ΔΕΗ Κερατσινίου, ενώ συνελήφθη και ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών των δεξαμενοπλοίων «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ».

PACIFIC-SUN

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος, το οποίο διαπίστωσε ρύπανση έκτασης περίπου εκατόν είκοσι τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού διαπίστωσε την ύπαρξη λιμναζόντων πετρελαιοειδών μιγμάτων στο κατάστρωμα του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη Ι» Ν.Π. 11765 και τη διαφυγή τους στη θάλασσα, καθώς και την ύπαρξη καταδυόμενης ποντισμένης αντλίας με φορητή σωλήνα, η οποία συνέδεε πλευρική δεξαμενή του δεξαμενοπλοίου με βαρέλια επί έτερου δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» Ν.Π. 11839, το οποίο βρισκόταν παραπλεύρως.

Πραγματοποιήθηκε απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής, ενώ από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Νόμιμος Εκπρόσωπος των Εταιρειών των δεξαμενοπλοίων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής