Εκατό συλλήψεις για παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων

Η Ελληνική Αστυνομία από τις 6 έως 17 Μαρτίου 2017, συμμετείχε στην κοινή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE II», για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων.

PACIFIC-SUN

Σε 6.104 ελέγχους προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης για παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων. Βεβαιώθηκαν 96 παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 656.426 τεμάχια τσιγάρων και 478 κιλά περίπου καπνού.

Συνελήφθησαν συνολικά 100 άτομα, εκ των οποίων 39 Έλληνες και 61 αλλοδαποί, πολίτες Αλβανίας, Αρμενίας, Βουλγαρίας, Μαρόκου, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ρουμανίας, Ρωσίας και Σλοβακίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 45χρονου Έλληνα από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει συνολικά 400 κιλά κατεργασμένου λαθραίου καπνού.

Η επιχείρηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC) και συμμετείχαν τόσο τα κράτη μέλη του συγκεκριμένου Κέντρου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) όσο και οι εταίροι του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής