Εξιχνιάστηκε η υπόθεση καύσης της ελληνικής σημαίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Ταυτοποιήθηκε 21χρονος ως ένας εκ των κυρίων δραστών που έκαψαν την ελληνική σημαία στα επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 21χρονος, προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ομολόγησε την πράξη του.

Συνελήφθησαν ακόμα ένας 20χρονος και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, μαχαίρι, κουκούλα τύπου full face, μάσκα χιονοδρομίας, τέσσερα γάντια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, δύο κάρτες μνήμης, οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πέντε κάρτες SIM.

Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα ατόμων, στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ν. Σμύρνης αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δεκαεννέα ατόμων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής