Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας

Υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας κατάφεραν να εξιχνιάσουν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 42χρονης και ενός υπηκόου Πακιστάν.

PACIFIC-SUN

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου προχώρησε σε ψεύτικη διαδικτυακή κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

Η κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου, η οποία χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ύποπτη συναλλαγή και στη συνεχεία αποδείχτηκε ψεύτικη, αφορούσε πτήση της εταιρίας από Αθήνα προς Βρυξέλλες, και πραγματοποιήθηκε με χρήση κάρτας πληρωμής, η οποία είχε εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα του εξωτερικού.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και το Τμήμα Ασφαλείας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προέκυψε η εμπλοκή του υπηκόου Πακιστάν και της 42χρονης στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στην οικία της 42χρονης σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν στην κατοχή της πάνω από πενήντα συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες εξετάζεται η χρήση τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων συνεχίζεται.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής