Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε οικίες στο νομό Ξάνθης

Σπείρα που έκανε κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα στο νομό Ξάνθης εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας ηλικίας 21, 27, 30 και 34 ετών.

PACIFIC-SUN

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Οκτωβρίου 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες – διαμερίσματα, στην ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, διέρρηξαν δεκαέξι οικίες – διαμερίσματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, 14.000 ευρώ περίπου, διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή, οκτώ ρολόγια χειρός, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τυχερά λαχεία.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, στις οικίες τους, καθώς επίσης και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι αερίου, μία γεμιστήρα, ένα μαχαίρι, μία κουκούλα full face, εννέα κινητά τηλέφωνα, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ένα ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Ορισμένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα, αποτελούν προϊόντα των κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους του, ενώ για τα υπόλοιπα (χρυσαφικά – κοσμήματα, ρολόι χειρός και κινητά τηλέφωνα) ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής