Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων

Κύκλωμα που εισήγαγε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, χημικούς διαλύτες με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, κατάφεραν να εξαρθρώσουν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 32 έως 58 ετών.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν στην περιμετρική οδό Πατρών, τράκτορα με επικαθήμενο, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία καθώς και έτερο όχημα τύπου τζιπ που λειτουργούσε ως προπομπός.

Σε έρευνα που επακολούθησε στον τράκτορα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία, οι οποίες περιείχαν συνολικά 19.680 κιλά χημικών διαλυτών, ενώ από τα παραστατικά που υπεδείχθησαν προέκυψε ότι η εταιρία που επρόκειτο να τα παραλάβει ήταν ανύπαρκτη.

Κατασχέθηκαν τα δυο μεταφορικά μέσα, 950 ευρώ, 2.600 λεβ καθώς και έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι η ως άνω εταιρία έχει παραλάβει παρόμοιο εμπόρευμα, για ακόμη τρεις φορές μέσα στο 2018. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 24.583 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, που φέρεται ότι θα παραλάμβανε το εμπόρευμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ελήφθη δείγμα από το αρμόδιο Τελωνείο προκειμένου να αποσταλεί προς εξέταση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής