Εξαπατούσαν επαγγελματίες στην περιοχή των Ιωαννίνων

Με το πρόσχημα ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο, μέλη σπείρας, εξαπατούσε επαγγελματίες στην περιοχή των Ιωαννίνων. Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 51χρονος, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο μέλη της σπείρας, εκ των οποίων μία 31χρονη και ένας 32χρονος.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 47χρονο επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες – πελάτες σε επαγγελματικό κατάλογο και με το πρόσχημα της ανανέωσης της ετήσιας συνδρομής τους σε αυτόν, ζητούσαν ως αντίτιμο χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, εξαπάτησαν από αρχές του τρέχοντος μήνα, τουλάχιστον άλλους εννέα επαγγελματίες ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, πενήντα έγγραφα είσπραξης συνδρομής, εκατόν είκοσι ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής