Εκλεβαν οχήματα από Μακεδονία και Θεσσαλία και τα πωλούσαν

H δράση σπείρας τεσσάρων ατόμων, που διέπρατταν κλοπές οχημάτων, στα οποία παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, διακριβώθηκε από αστυνομικούς.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών ηλικίας 35, 42 και 53 ετών, καθώς και μίας 47χρονης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αναλυτική έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2017, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων, στα οποία τοποθετούσαν αριθμούς πλαισίου από όμοια μη λειτουργικά οχήματα που κατείχαν. Στη συνέχεια πουλούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσαν εννέα οχήματα από περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα οποία πούλησαν με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας, σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ακόμη πέντε οχήματα, τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει, είτε αγόρασαν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς πλαισίου. Από την παράνομη δραστηριότητα τους έχουν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί αρμοδίως.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής