Εκαναν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αργολίδα

Έξι απάτες τελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες στον Προμαχώνα Σερρών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, εκ των οποίων ένας 27χρονος και μία 41χρονη, αντίστοιχα.

PACIFIC-SUN

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα κυρίως του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε κάποιο άτομο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, άγνωστοι δράστες αφού τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη, δήλωσαν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο της και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε άλλο άτομο, απαίτησαν και παρέλαβαν από αυτή χρήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι ο 27χρονος και η 41χρονη, οι οποίοι μετά τη παραλαβή των χρημάτων από την ηλικιωμένη, αποχώρησαν από την περιοχή της Αργολίδας με προορισμό την Βουλγαρία.

Μετά από άμεση κινητοποίηση εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα Σερρών τη στιγμή που επιχειρούσαν να εξέλθουν από τη χώρα και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 17.650 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου, στο Άργος και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, διέπραξαν ακόμη μία περίπτωση απάτης και τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 24.500 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής