Δικογραφία σε βάρος 41χρονης για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 41χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Κένυας, σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

PACIFIC-SUN

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 41χρονη ανέβασε σε συγκεκριμένο διαδικτυακό πρόγραμμα αρχείο βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπό διερεύνηση υπόθεση και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής