Διέθετε ψευδώς και έναντι αμοιβής προγνωστικά στοιχεία αγώνων

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου ο οποίος μέσω διάφορων «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιζε, προσέλκυε και διέθεται ψευδώς προγνωστικά στοιχεία για την έκβαση κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων έναντι αμοιβής.

PACIFIC-SUN

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής, ζητούσε κυρίως κωδικούς προπληρωμένων καρτών, τους οποίους στη συνέχεια εξαργύρωνε, προβαίνοντας σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά και προανακριτικά τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου σε νησί των Ιονίων Νήσων, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και τρεις σκληροί εξωτερικοί δίσκοι, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε η παράνομη δράση του.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα εξετάζεται και τυχόν εμπλοκή του 24χρονου σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής