«Χειροπέδες» σε 38χρονο που νομιμοποίησε τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια

Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης, που μέσω ιστοχώρου νομιμοποιούσε έσοδα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες. Εκτιμάται ότι από το 2011 έως σήμερα νομιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Ρωσίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. όπου διώκεται δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, ο 38χρονος από το 2011 διευθύνει εγκληματική οργάνωση η οποία κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους ιστοχώρους ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, νομιμοποιεί έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρήση μιας διαδικτυακής υπηρεσίας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητικών αρχών των Η.Π.Α. υπολογίζεται ότι από την ίδρυση του ιστοχώρου μέχρι σήμερα, νομιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις περίπου 7 εκατομμυρίων ψηφιακών νομισμάτων (bit coin) και αναλήψεις περίπου 5,5 εκατομμυρίων bit coin.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο χθες το πρωί στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ στην κατοχή του και σε έρευνα που ακολούθησε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο tablet, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας δρομολογητής (router), μία φωτογραφική μηχανή και τέσσερις πιστωτικές κάρτες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής