Ανω Λιόσια: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε χημικά για τη νόθευση καυσίμων

Κύκλωμα που μετέφερε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων, εξαρθώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, δύο άτομα ηλικίας 24 και 49 ετών, καθώς και 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ηλικίας 34 και 54 ετών.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια Αττικής αποθηκευτικός χώρος, στον οποίο ο 24χρονος και ο 56χρονος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση (δεξαμενές, σωληνώσεις για μετάγγιση καυσίμων) για την ασφαλή αποθήκευση χημικών προϊόντων, που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία. 

Στη συνέχεια, τα χημικά προϊόντα μεταφέρονταν με βυτιοφόρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής, όπου γινόταν η μετάγγισή τους στις δεξαμενές του.

Στην παραπάνω αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 33.500 λίτρα μείγματος διαλυτών, το οποίο εμπίπτει στον Τελωνειακό Κώδικα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό με επικαθήμενο, 41 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμιά, 7 πλαστικές δεξαμενές, χωρητικότητας 5.000 λίτρων η καθεμιά, 3 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 450 ευρώ και 750 λέβα Βουλγαρίας.

Επιπλέον, σε ταυτόχρονο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 34χρονου συνεργού των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συστήματος εισροών – εκροών, με το οποίο επιτυγχάνονταν η αλλοίωση των ενδείξεων και δεδομένων του συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη ο 49χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 32.320 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής