21χρονος εκβίαζε ανήλικη με δημοσιοποίηση φωτογραφιών

Χειροπέδες σε έναν 21χρονο έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ο οποίος έπεισε ένα ανήλικο κορίτσι να του στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο και στη συνέχεια την εκβίαζε προκειμένου να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες.

PACIFIC-SUN

Για την διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και τη σύλληψη του 21χρονου, είχε προηγηθεί καταγγελία από τη μητέρα του κοριτσιού. Η καταγγελία τέθηκε υπόψη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου δράστη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένας εσωτερικός και εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο κάρτες μνήμης, ένα USB, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα CD.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 21χρονου, ενώ τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εργαστηριακή τους εξέταση.

Ο 21χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής