2.459 τροχονομικές παραβάσεις το τριήμερο στην Αττική

Ειδική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής, κατά το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

PACIFIC-SUN

Ειδική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής, κατά το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 5.645 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.459 παραβάσεις το τριήμερο στην επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 133 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (105 σε βαθμό πλημμελήματος και 28 σε βαθμό πταίσματος).

Αναλυτικά, βεβαιώθηκαν 121 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 173 για υπερβολική ταχύτητα, 161 για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, 41 για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 103 για τη χρήση κινητού τηλεφώνου, 47 για ανασφάλιστο όχημα και 1.751 λοιπές τροχαίες παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 502 πινακίδες κυκλοφορίας, 285 άδειες ικανότητας οδήγησης και 113 άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν 114 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 71 εξ αυτών.

Περαιτέρω, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και με σκοπό τον εντοπισμό αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί και φορτηγών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 56 έλεγχοι, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε 50 οδηγούς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής