Συνελήφθη 21χρονος διακινητής για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Ένας 21χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εντόπισαν στο φορτηγό που οδηγούσε, σαράντα μετανάστες.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, έπειτα από κλήση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί προσέτρεξαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος διοδίων Ανάληψης, για να συνδράμουν σε περιπολικά οχήματα, με σκοπό την ακινητοποίηση του φορτηγού, που οδηγούσε ο συλληφθείς.

Όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στο ύψος της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Σερρών (κόμβο Λαγκαδά), ο 21χρονος εγκατέλειψε το φορτηγό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν, σαράντα αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε ανήλικοι, οι οποίοι στο σύνολό τους, στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή άλλων διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος και στη συνέχεια, τους παρέλαβε ο 21χρονος, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, ενώ ο 21χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής