Σαφάρι ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

Ελέγχους σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, ιατρεία και φορτηγά οχήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία, από τις 13 έως και τις 3 Νοεμβρίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

PACIFIC-SUN

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν – κατά περίπτωση – από μικτά κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και ελεγκτών – επιθεωρητών συναρμοδίων Υπηρεσιών Υπουργείων, Περιφερειακών Διευθύνσεων και Τελωνείων, σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, ιατρεία και φορτηγά οχήματα.

Αναλυτικότερα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν:

  • Σε ιππικό σωματείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών που να δικαιολογούν τον σταβλισμό τριάντα εννέα αλόγων, συνολικής αξίας 5.580 ευρώ, για τα οποία αναλογεί φπα 1.404 ευρώ, καθώς και η διοργάνωση ιπποδρομιών το 2016, χωρίς έγκριση – γνωστοποίηση από αρμόδιο φορέα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ., η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για περαιτέρω ενέργειες.
  • Σε επιχείρηση οινοποιίας και απόσταξης σε περιοχή του Νομού Κορινθίας, όπου ελήφθησαν παραστατικά στοιχεία της επιχείρησης και δείγματα για εξέταση.
  • Σε δεκαπέντε επικαθήμενα φορτηγά οχήματα, στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
  • Σε πρατήριο υγρών καυσίμων διαπιστώθηκε η πλημμελής σφράγιση τριών ηλεκτρονικών μηχανισμών αντλιών, καθώς οι προβλεπόμενες ταινίες σφράγισης βρέθηκαν αποκολλημένες. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί κατασχέθηκαν για τη διενέργεια περαιτέρω έλεγχου τους.
  • Σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και συντήρηση κρέατος, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παρελήφθησαν παραστατικά για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης για την συνέχιση του φορολογικού έλεγχου.
  • Σε ιατρείο, διαπιστώθηκε η απασχόληση ανασφάλιστης υπαλλήλου, κατά παράβαση της ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε ιατρείο, έδρα σωματείου, ελήφθησαν τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία, για τον περαιτέρω αναλυτικό έλεγχό τους.
  • Σε μεσιτικό γραφείο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου, κατά παράβαση της ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ενώ δεν παρουσίασε πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε δύο καφετέριες, βρέθηκαν αντίστοιχα, να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου, κατά παράβαση της ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας.
  • Επίσης, σε κατάστημα καφέ – μπαρ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Στο κατάστημα είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος τον περασμένο Απρίλιο και είχαν ληφθεί στοιχεία και δεδομένα για περαιτέρω εξέταση τους.

Από τον έλεγχο που επακολούθησε στο ηλεκτρονικό αρχείο που δημιουργήθηκε από το λογισμικό του φορολογικού μηχανισμού έκδοσης αποδείξεων, διαπιστώθηκε ότι το 2015 και 2016 είχαν εκδοθεί 7.587 αποδείξεις στις οποίες χρεώνονταν αξίες υποδεέστερες από τις κανονικές, όπως 0,10 ευρώ, 0,30 ευρώ κ.λπ..  Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τον προσδιορισμό του ύψους των διαφυγόντων εσόδων από φόρους και τον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής