Πλαστογράφησαν διαθήκη και απέσπασαν 1.100.000 ευρώ

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 53χρονος και μία 48χρονη, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος συνεργός τους. Η ζημιά που προκλήθηκε από την παράνομη διαστηριότητα τους υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 53χρονος και μία 48χρονη, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος συνεργός τους. Η ζημιά που προκλήθηκε από την παράνομη δραστηριότητα τους υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ.

Την διερεύνηση της υπόθεση πραγματοποίησε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και διαπίστωσε ότι οι δράστες έφτιαξαν πλαστή διαθήκη και με την οποία, πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης που την κήρυξε ως “κυρία”.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες έγιναν κύριοι της ακίνητης περιουσίας του θανόντα και προχώρησαν επίσης σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο φερόμενος ως διαθέτης.

Ως προς την συμμετοχή των κατηγορουμένων στην εγκληματική αυτή δράση, ο 42χρονος κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών ότι η υπογραφή της “διαθήκης” είναι αυτή του θανόντος. Η 48χρονη εμφανίστηκε ως η μοναδική “κληρονόμος” και κατάφερε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής).

Ο 53χρονος εμφανίστηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τραπεζικό κατάστημα και αιτήθηκε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής