Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο «Τάσεις στις απάτες με κάρτες πληρωμών και νομικά θέματα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Τάσεις στις απάτες με κάρτες πληρωμών και νομικά θέματα», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη.

PACIFIC-SUN

Το συνέδριο που διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα του Πανεπιστημίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των εισαγγελικών, δικαστικών αρχών και αστυνομικών αρχών καθώς και του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Eurojust, τη Europol, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της εταιρίας «Visa», την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την αεροπορική εταιρεία «Aegean Airlines» καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν ζητήματα σχετικά με τις απάτες μέσω καρτών πληρωμής, τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και των Εισαγγελικών αρχών στην εξάρθρωση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και τη διασύνδεση τους με έτερες μορφές αδικημάτων όπως το ξέπλυμα χρήματος, την εμπορία ανθρώπων κ.λπ.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης της προτεραιότητας EMPACT Cybercrime – Payment Fraud, στην οποία η χώρα μας έχει το ρόλο του επικεφαλής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής