«Ξαφρίζαν» αποθήκες, σπίτια και καταστήματα στην Ημαθία

Χειροπέδες σε σπείρα τα μέλη της οποίας, έκαναν τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην Ημαθία προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Βέροιας.

PACIFIC-SUN

Χειροπέδες σε σπείρα τα μέλη της οποίας, έκαναν τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην Ημαθία προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Βέροιας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 30 ετών και έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας, που τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την τέλεση κλοπών και την πώληση των κλοπιμαίων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος και ο 20χρονος, ενεργώντας από κοινού και στοχεύοντας σε συγκεκριμένες περιοχές της Ημαθίας, εντόπιζαν σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τα οποία είτε παραβίαζαν είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία και αφαιρούσαν κυρίως χορτοκοπτικά μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία στον 40χρονο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε προς πώληση έναντι αμοιβής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα δύο παραπάνω άτομα, τουλάχιστον από τα μέσα Σεπτεμβρίου, διέπραξαν 9 κλοπές σε αποθήκες, σπίτια και καταστήματα, καθώς και 2 απόπειρες κλοπών από καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα η αξία των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων, υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι διέπραξαν μία απόπειρα ληστείας σε ηλικιωμένο που τον ακινητοποίησαν στο σπίτι του, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα που τυχόν διέθετε, ασκώντας του σωματική βία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ο 30χρονος μαζί με τον 20χρονο σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στο σπίτι και το κατάστημα του 40χρονου σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες τύπου full-face, 4 κινητά τηλέφωνα, μία ασύρματη συσκευή για την παρακολούθηση συχνοτήτων, τρία ζευγάρια κιάλια παρακολούθησης και δύο μαχαίρια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απόπειρας ληστείας, της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής