Μπαράζ ελέγχων για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου

Ευρεία επιχείρηση από την οικονομική αστυνομία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, για την διακρίβωση της δράσης οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου, στην απόκρυψη κερδών, καθώς και στην εξαπάτηση παικτών και του Δημοσίου.

PACIFIC-SUN

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παραγγελίας των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, για τη διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης, για την εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πραγματοποιήθηκαν παράλληλες έρευνες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., ιντερνέτ καφέ, κατοικίες και τραπεζική θυρίδα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 45.515 ευρώ, επιταγή ποσού 5.000 ευρώ και συναλλαγματική ποσού 4.500 ευρώ, 38 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 9 φορητοί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 3 tablet, 6 φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB), 14 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, 13 μάρκες καζίνο συνολικής αξίας 9.120 ευρώ, τράπουλες χαρτοπαιξίας και άλλες μάρκες πονταρίσματος.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.150 δελτία συμμετοχής στοιχηματισμού του Ο.Π.Α.Π., βιβλιάρια καταθέσεων, πιστωτικές κάρτες, καθώς και διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εξέταση, το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών, με την ολοκλήρωση τους, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής