Μπαράζ ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και για νοθευμένα αλκοολούχα ποτά.

PACIFIC-SUN

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στην Αττική:

  • Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν οκτώ φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών.
  • Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ-εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

  • Σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου καπνού, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι ποσότητες αλκοολούχων ποτών που κατασχέθηκαν, θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής