Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Δράστης είναι 22χρονος, ο οποίος αναζητείται για παραβίαση περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε προκαλέσει επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και σε γήπεδα.

PACIFIC-SUN

Εξιχνιάσtηκε από την αστυνομία η υπόθεση του τραυματισμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, στις 29 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας

Πρόκειται για 22χρονο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε προκαλέσει επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και σε γήπεδα. Για τα αδικήματα αυτά, του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους παραβίασε στις 10 Σεπτεμβρίου και έκτοτε αναζητείται.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 29ης Αυγούστου, μετά τη λήξη πορείας ατόμων, που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ο 22χρονος, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η ταυτοποίηση του δράστη επετεύχθη μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού. Η Ελληνική Αστυνομία, σύγκρινε τις εικόνες που είχε στη διάθεσή της από τον Φεβρουάριο με τα στιγμιότυπα που είχε εξασφαλίσει από το βίντεο του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε, από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού. Υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκείνος άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής