Εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων

Στα ίχνη σπείρας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πωλούσαν με παραποιημένα στοιχεία έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων.

PACIFIC-SUN

Στα ίχνη σπείρας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πωλούσαν με παραποιημένα στοιχεία έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την σύλληψη ενός 30χρονου τον περασμένο Μάρτιο στους Θρακομακεδόνες, ο οποίος είχε στην κατοχή του κλεμμένο όχημα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης.

Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα, ο 30χρονος αποτελούσε μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει και παραποιήσει τα στοιχεία τους.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις ακόμη άτομα, ηλικίας 27, 32, 34 και 40 ετών, ως μέλη της σπείρας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν ολικώς κατεστραμμένα αυτοκίνητα, συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων ή με εκτεταμένες υλικές ζημιές των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη και στη συνέχεια, αφαιρούσαν ίδιου τύπου και ίδιας χρονολογίας κυκλοφορίας οχήματα, για τα οποία υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία αναγνώρισής τους, τα διέθετα προς πώληση μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών.

Προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό της παραποίησης, προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής ή απώλειας των αρχικών πινακίδων, με συνέπεια να τοποθετούν νέες στο τελικό αμάξωμα ενώ τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, προέβαιναν και σε ενδιάμεσες εικονικές μεταβιβάσεις.

Από την μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία κλοπές αυτοκινήτων.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής