Εξιχνιάστηκαν 21 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Είκοσι μία περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων, η μία τετελεσμένη και είκοσι απόπειρες που διαπράχθηκαν από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση συνελήφθη μία 32χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη στην 32χρονη των τόπων παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, συνολικά με είκοσι ένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από 86χρονο στην Πτολεμαΐδα, ενώ το συνολικό ύψος επαπειλούμενης ζημίας από τις απόπειρες ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

Ο 86χρονος, το μεσημέρι της Κυριακής παρέδωσε στην 32χρονη το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, αφού προηγουμένως είχε πεισθεί, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, από άγνωστο άνδρα, προσποιούμενο τον αστυνομικό, να παραδώσει τα χρήματα προκειμένου ο εγγονός του, ο οποίος δήθεν είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού, να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, άλλες είκοσι απόπειρες εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων με τον ίδιο ως άνω τρόπο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προσποιούμενοι τον αστυνομικό, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, ότι δήθεν οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (εγγονός, γιος ή κόρη) είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι στις είκοσι περιπτώσεις, οι δράστες δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματα τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρισκόταν μαζί τους, αντελήφθησαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών, οι οποίες κυμαίνονταν από 10.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσαν και χρυσαφικά.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας και εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν συνεργών – μελών στην εγκληματική οργάνωση

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής