Εξιχνιάστηκαν 13 απάτες στη Φλώρινα και την Καστοριά

Δεκατρείς περιπτώσεις απάτης εξιχνιάστηκαν στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς, για τις οποίες συνελήφθησαν άμεσα δυο υπήκοοι Βουλγαρίας. Οι συλληφθέντες μαζί με τουλάχιστον ακόμα δυο άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα τα οποία αναζητούνται, κατάφεραν να αποσπάσουν 6.600 ευρώ.

PACIFIC-SUN

Οι δύο άνδρες ηλικίας 54 και 31 ετών, εντοπίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, προσήχθησαν και μετά την ταυτοποίησή τους συνελήφθησαν.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δεκατρία άτομα στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς, εκ των οποίων τα πέντε άτομα στην Φλώρινα και τα οχτώ στην Καστοριά και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ από μία 66χρονη στη Φλώρινα, ενώ το ύψος της επαπειλούμενης ζημίας στις δώδεκα απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 310.000 ευρώ.

Το θύμα το απόγευμα της Παρασκευής παρέδωσε στον 54χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ, αφού προηγουμένως είχε πειστεί, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, να παραδώσει τα χρήματα προκειμένου η κόρη της, η οποία δήθεν είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά της σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες δώδεκα περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν, στις απαιτήσεις των δραστών, τερματίζοντας τη συνομιλία μαζί τους.

Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, ότι δήθεν οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου παιδιού.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνά, το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης και το ποσό των 6.600 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην 66χρονη.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας και εξετάζεται η συμμετοχή των προαναφερόμενων σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δύο τουλάχιστον ακόμη αγνώστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν επιπλέον συνεργών – μελών στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής