Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Στα ίχνη πέντε ατόμων που ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών, οδήγησε έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας, που σημειώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2016, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε Έλληνες, ηλικίας 35, 43, 27, 31 και 39 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της πλαστογραφίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, σε διάστημα μιας εβδομάδας, διέρρηξαν τέσσερις κατοικίες στις περιοχές Επανομής, Ν. Επιβατών, Πλαγιαρίου και Ασβεστοχωρίου, απ΄όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ αφαίρεσαν δύο ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων και η απομάκρυνση απ’ αυτούς με τη χρήση οχήματος, που είχε αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την αστυνομία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης, στις οικίες των δραστών, εντοπίστηκαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής