Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων στις Αχαρνές

Σπείρα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, ταξί και πεζών καθώς και κλοπές από οχήματα και οικίες στην περιοχή των Αχαρνών, εξαρθρώθηκε με την σύλληψη πέντε ατόμων, στην περιοχή Αγιά Σωτήρα των Αχαρνών.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων στην περιοχή των Αχαρνών, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των ανηλίκων, οι οποίοι από τον Φεβρουάριο είχαν συστήσει ομάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο εκ των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με διάφορους τρόπους και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που τα θύματα τους ήταν οδηγοί ταξί, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν στα οχήματα από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τους οδηγούσαν στην περιοχή της Αγιά Σωτήρας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε άλλες περιπτώσεις, ανέκοπταν με διάφορα τεχνάσματα την πορεία των οχημάτων, καθώς και των πεζών και ακολούθως τους λήστευαν. Σε άλλες περιπτώσεις προέβαιναν στην διάρρηξη-κλοπή οικιών και σταθμευμένων οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά πενήντα επτά ληστείες και είκοσι μία κλοπές. Από αυτές τριάντα τρεις ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων, δεκατέσσερις ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, δέκα ληστείες σε βάρος πεζών, δεκαέξι διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και πέντε κλοπές από οχήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής