Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας

Η αποκάλυψη της δράσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και η ταυτοποίηση των μελών της οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση της.

PACIFIC-SUN

Η αποκάλυψη της δράσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και η ταυτοποίηση των μελών της οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση της.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Αθήνα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, πέντε μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 49 ετών και τρεις αλλοδαπές, ηλικίας 22, 49 και 61 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ένας 31χρονος Αλβανός, καθώς και δύο γυναίκες, ως συνεργοί τους.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες έντεκα αλλοδαπές.

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν συγκεκαλυμμένα. Συγκεκριμένα η 22χρονη συλληφθείσα, είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.

Με την άφιξη τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα αρχηγικά μέλη παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις εγκαθιστούσαν σε ένα από τα έξι διαμερίσματα που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεια της οδηγούσαν σε οίκους ανοχής που διατηρούσε η οργάνωση.

Ακόμη, τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις πρώτες ημέρες παραμονής των εκδιδόμενων γυναικών στην Αθήνα, τους αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ τα αρχηγικά μέλη διέρχονταν από τους οίκους ανοχής προκειμένου να επιτηρήσουν την λειτουργία τους και να παραλάβουν το σύνολο των εσόδων τους.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης, «πωλούνταν» έναντι αμοιβής ύψους 3.000 ευρώ, στον 32χρονο υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.

Στην κατοχή των δραστών καθώς και από έρευνες σε χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των 6.310 ευρώ, έντεκα διαβατήρια τρίτων προσώπων, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν την λειτουργία των οίκων ανοχής, πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων και δύο αυτοκίνητα.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας, καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής