Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών που δρούσε στα Εξάρχεια

Την εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων, κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 53 ετών, ένας 33χρονος Αλβανός και ένας 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα άτομα – συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.

Πιο αναλυτικά, μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών,ότι η οργάνωση ήταν χωρισμένη σε επιμέρους υποομάδες, εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία και τις διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων.

Στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, εντοπίστηκε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 46χρονος, στο οποίο βρέθηκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Παράλληλα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στα Άνω Λιόσια Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος Έλληνας και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης –ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη, 14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος, το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας, 4 ζυγαριές ακριβείας, 4 αυτοκίνητα, αεροβόλο πιστόλι, 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και πλαστά χαρτονομίσματα των 10 και 20 ευρώ.

Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν επίσης μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.

Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 07 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα – ταξί τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος Έλληναςς και 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Στην δεύτερη υπόθεση, την 13 Σεπτεμβρίου στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος Έλληνας στο οποίο βρέθηκαν πενήντα πέντε νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής