Είχαν ξαφρίσει τα σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα

Τριμελής σπείρα που αφαιρούσε τμηματικά προϊόντα από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τη σύλληψη τριών Ελλήνων 56, 51 και 38 ετών. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κλοπιμαίων και τα χρηματικά ποσά των 9.710 ευρώ και 78.700 λεκ Αλβανίας.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ και απώτερο στόχο τη μεταπώληση τους.

Από την δράση τους αποκόμισαν λεία που περιλαμβάνει φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι δράστες, υποδυόμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν τμηματικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο των ερευνώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, κλοπιμαία και ένα σπρέι πιπεριού, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 56χρονου στην Κατερίνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης.
  • τα χρηματικά ποσά των 9.710 ευρώ και 78.700 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δράση.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις αξιόποινες πράξεις, πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των μελών της σπείρας.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ιωαννίνων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής