Δύο συλλήψεις για πληθώρα αδικημάτων στη Θεσσαλονίκη

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, τον εμπρησμό κατά συναυτουργία, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 33 και 16 ετών, αλλά και για έναν 30χρονο συνεργό τους που αναζητείται, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και κλοπές από καταστήματα και οικία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν όχημα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου επέβαιναν οι δράστες. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για να το ελέγξουν και αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις και λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, οι οποίοι μαζί με τον 30χρονο συνεργό τους αφαίρεσαν από την περιοχή των Αμπελοκήπων το όχημα, στο οποίο επέβαιναν και χρησιμοποιώντας το ως μέσο μεταφοράς, πήγαν στην Πυλαία και την Πολίχνη. Εκεί διέρρηξαν συνολικά δύο καταστήματα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, από τον Σεπτέμβριο έως και τις αρχές Νοεμβρίου, οι δράστες αφαίρεσαν τρία ακόμη οχήματα, εισήλθαν παράνομα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στον Εύοσμο, διέρρηξαν ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Πυλαίας και ένα κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κλοπής οχήματος από το Κορδελιό, με το οποίο πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και προσπάθησαν να αφαιρέσουν κάτι. Κατά την απομάκρυνσή τους, οι δράστες συγκρούστηκαν με δίκυκλο στην περιοχή του Δενδροποτάμου και αφού πρώτα το έκαψαν, το παράτησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας λοστός, ένα ζευγάρι γάντια, ένα αντικλείδι αυτοκινήτου (πολλαπλών χρήσεων – πασπαρτού). Το όχημα που επέβαιναν και το κινητό τηλέφωνο, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής