Δικογραφία σε βάρος 22χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 22χρονου στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση, μετά από πολύμηνες έρευνες για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν και διαμοίραζαν πορνογραφικό υλικό.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με ξένες Αρχές, διεξήγαγαν έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν, διαμοίραζαν αλλά και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών και εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος, σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία του 22χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάσθηκαν λόγω αρμοδιότητας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η  οποία εντόπισε τον 22χρονο και διακρίβωσε την παράνομη δραστηριοποιησή του στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος είχε αποσπάσει από τουλάχιστον δύο ανήλικα θύματα, πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν συνολικά δέκα προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και δώδεκα λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 22χρονου κατά το παρελθόν έχει σχηματιστεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ποινική δικογραφία για συναφή αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής