Ασπρόπυργος: 5.000.000 ευρώ διαφυγόντες δασμοί, για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Eγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, εξιχνιάστηκε στον Ασπρόπυργο. Οι διαφυγόντες δασμοί από την εγκληματική δράση της οργάνωσης υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή άλλων έξι ατόμων, τα όποια αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο, ενώ προχθές το μεσημέρι, εξήλθαν από την αποθήκη οι δύο συλληφθέντες οδηγώντας φορτηγό και Ι.Χ. αυτοκίνητο, που συνόδευε το προαναφερόμενο φορτηγό.

Άμεσα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα οχήματα και σε έλεγχο που διενήργησαν στο φορτηγό, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 75.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση στους χώρους της αποθήκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε επιμελώς απομονωμένο υπόγειο, η πρόσβαση στο οποίο γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αντικείμενα συναφή με τη συσκευασία και τη μεταφορά τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενος, είχε προβεί στη σύσταση της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που λειτουργούσε ως βιτρίνα για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο –συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης αλλά και στα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών,
  • 39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 περίπου τόνων,
  • Φορτηγό και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • δύο επικαθήμενα,
  • δύο κλαρκ,
  • δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας,
  • τρία καταγραφικά μηχανήματα με έντεκα κάμερες,
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
  • χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και των 37 Λέου Ρουμανίας.

Οι διαφυγόντες δασμοί από την εγκληματική δράση της οργάνωσης υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον Τελωνειακό Κώδικα, τη νομοθεσία για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής