Αναμετέδιδε παράνομα συνδρομητικά κανάλια

Ένας 45χρονος συνελήφθη για απάτη κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ’ επάγγελμα και της νομοθεσίας για την προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

PACIFIC-SUN

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου, αναμετέδιδαν παράνομα το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών προγραμμάτων- καναλιών εταιρείας.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν χθες, σε κατάστημα που διατηρεί ο 45χρονος σε περιοχή της Πελοποννήσου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων, συνοδευμένοι από τέσσερις συσκευές αναμετάδοσης εικόνας καθώς και δύο εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου (usb).

Όπως προέκυψε οι διαδικτυακοί δέκτες αναπαραγωγής πολυμέσων ήταν τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι να παρέχουν την αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε τρίτους, χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Τα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση, ενώ ο 45χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής