Έξι νέες συλλήψεις μελών της σπείρας των Ρομά

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τριάντα τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών με την συνολική αξία των κοσμημάτων και των χρηματικών ποσών που είχαν αποσπάσει, να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

PACIFIC-SUN

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιανουαρίου, για την σύλληψη επιπλέον μελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, εταιρείες και ΑΤΜ και οι οποίες, εξαρθρώθηκαν στις αρχές το περασμένου Νοεμβρίου.

Συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τα τρία αρχηγικά, ενώ διενεργήθηκαν δεκαεπτά έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες. Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια, όπλα, φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τριάντα τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών με την συνολική αξία των κοσμημάτων και των χρηματικών ποσών που είχαν αποσπάσει, να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα, ύστερα από παραγγελία του Ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιανουαρίου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Αττική και στην Περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια).

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, για την πλήρη αποδόμηση των προαναφερόμενων εγκληματικών οργανώσεων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα τρία αρχηγικά μέλη και συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου στο Καματερό ένας 34χρονος, στις 11 Ιανουαρίου στον Πειραιά ένας 36χρονος και στις 9 Δεκεμβρίου στην Μάνδρα ένας 46χρονος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λάρισα τρία επιπλέον άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του Νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν δεκαεπτά έρευνες, εκ των οποίων, οι δέκα σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ

  • Το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ

  • Επτακόσιες 700 χρυσές λίρες

  • Πλήθος πολυτελών ρολογιών

  • Μία κυνηγετική καραμπίνα

  • Ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες

  • Πλήθος φυσιγγίων

  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων

  • Ένα καταγραφικό κάμερας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον τριάντα τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής