Έκθετη η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού καθαριότητας

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ», καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την - από κάθε πλευρά - διάτρητη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Καθαριστών και Καθαριστριών.

PACIFIC-SUN

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ», καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την – από κάθε πλευρά – διάτρητη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Καθαριστών και Καθαριστριών.

Ο σύλλογος κάνει λόγο, για «παράτυπη και ενδεχομένως παράνομη αποσφράγιση φακέλων υποψηφίων πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων», για δικαιολογητικά που «εξαφανίστηκαν» από τους φακέλους υποψηφίων, «ραβασάκια» και επιλεκτικά τηλεφωνήματα εκπροσώπου της υφιστάμενης εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού σε μερίδα υποψηφίων να προσκομίσουν εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους.

Επίσης, στην ανακοίνωσή του μιλάει για «μαγειρέματα» μέχρι την τελευταία στιγμή του προσωρινού πίνακα κατάταξης υποψηφίων, καθυστερημένη ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του οριστικού πίνακα κατάταξης υποψηφίων και του πρακτικού συνεδρίασης του ΔΣ, περίεργες «εμπλοκές» στη διαγωνιστική διαδικασία προσώπων που είχαν εκτοπιστεί από την προηγούμενη διοίκηση λόγω «υποψιών» για σχέσεις με τους εργολάβους καθαριότητας.

Ο σύλλογος έχει στην κατοχή του, οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει τουλάχιστον την «υπεξαγωγή» εγγράφου από σφραγισμένο φάκελο υποψηφίου και πολλά μα πάρα πολλά άλλα…που δεν θα δημοσιοποιήσει, αλλά θα παραδώσει στις αρμόδιες αρχές.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, «με λύπη διαπιστώσαμε ότι ο νέος Διοικητής…«εγκλιματίστηκε» πολύ γρήγορα σε «παιχνίδια» και τακτικισμούς άλλων εποχών, χωρίς δυστυχώς συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης αλλά και του μεγέθους των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει ο χώρος της υγείας».

«Προσπαθήσαμε ανεπιτυχώς να τον ενημερώσουμε για όλα όσα σήμερα αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε, αλλά δυστυχώς εισπράξαμε σκόπιμη άρνηση να συναντηθεί μαζί μας, ακόμα και όταν ενημερώθηκε προσωπικά για την υπόθεση από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο προσφύγαμε, αμέσως μετά την άρνηση του», προσθέτει.

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ θεωρούμε αυτονόητη την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της συγκεκριμένης υποψήφιας για την οποία διαθέτουμε ισχυρό και ακλόνητο αποδεικτικό υλικό. Σε κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι, για όσο καιρό διαρκέσει η από το Υπουργείο ή από οιαδήποτε άλλη αρχή, διαδικασία ελέγχου, δεν μπορεί να επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους ρόλο «πρωταγωνιστή» στην διεκπεραίωση του ελέγχου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το video του συλλόγου

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής